Hoe de luchtvochtigheid in huis te verlagen

Luchtvochtigheid

Vul je huis met kamerplanten die de vochtigheid verminderen.
Kamerplanten dragen meestal bij aan een hoge luchtvochtigheid in huis, maar er zijn eigenlijk een aantal kamerplanten die de luchtvochtigheid in huis helpen verminderen.

Hier zijn enkele kamerplanten, onderzocht door NASA, die kunnen helpen de lucht te zuiveren en de luchtvochtigheid binnenshuis in evenwicht te brengen:
Bedek de grond met kamerplanten.

kamerplanten

Maar wees voorzichtig, soms verhogen kamerplanten de luchtvochtigheid zelfs. Om de vochtdamp die het huis binnenkomt na het besproeien van uw planten te verminderen, raden we aan om uw grond te bedekken met een laagje kleine steentjes. Dit helpt ook om de behoefte aan water te verminderen. Misschien wilt u uw kamerplanten ook een paar uur na het besproeien naar buiten verplaatsen.

Home ventilatiesystemen repareren.

De drie gebieden in huis die de meeste vochtigheid zien, zijn de badkamer, keuken en wasruimte. Daarom is het zo belangrijk om werkende ventilatoren in deze kamers te hebben. Als u in een van deze kamers schimmel- en meeldauwproblemen heeft, zorg er dan voor dat uw ventilator werkt.

Als uw huis goede ventilatie heeft, hoeft u zich geen zorgen te maken over lage of hoge luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat het ventilatiesysteem werkt in al uw badkamers, keukens, wasruimtes en zolders. Overweeg extra ventilatoren als u niet over de juiste ventilatie beschikt. Praat met een professionele HVAC-expert over verschillende beschikbare ventilatie-oplossingen.

Probeer in de tussentijd de ramen te openen terwijl je aan het koken of douchen bent. Dit zal helpen om veel van het vocht dat deze gebieden opbouwt te verwijderen.

HVAC-onderhoud

Neem kortere, koudere douches.

Koude douches hebben veel voordelen naast het verlagen van de luchtvochtigheid. Het is aangetoond dat een koude douche de stressniveaus kan verlagen, het haar en de huid kan verbeteren, de immuniteit kan versterken en je een energiekere dag en een betere nachtrust kan geven.

Andere eenvoudige manieren om de luchtvochtigheid thuis te verlagen:

 • Zorg ervoor dat de wasdroger buitenshuis goed ventileert. Als je dat niet doet
  gebruik een droger, droog je kleding buiten.
 • Installeer een plastic dampremmende laag over vuilvloeren in kruipruimtes.
 • Dicht luchtlekken rond uw ramen, deuren en luchtkanalen af.
 • Plan elk jaar HVAC-onderhoud en zorg ervoor
  condensaatdruppels zijn duidelijk en onbelemmerd.
 • Als het al vochtig is, kook dan niet op een kookplaat.
 • Profiteer van het ontvochtigende karakter van uw airconditioner. Het verwijdert niet alleen vocht uit de lucht, maar helpt ook de lucht door uw huis te laten circuleren.
 • Zorg ervoor dat dakgoten en regenpijpen vrij zijn en dat ze zich van het huis uitstrekken. Als u problemen heeft met de afvoer of water in uw huis verzamelt, neem dan contact op met een professional.

Geef uw planten geen water, vooral niet als ze zich in of dichtbij uw huis bevinden. Laat deuren in uw huis open om de luchtstroom te vergemakkelijken.
Bewaar brandhout buiten

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *