9 tips voor het regelen van vochtniveaus

Vochtniveaus

1. Droog de druppels af
Zelfs een klein waterlek kan uitgroeien tot een groot schimmelprobleem, dus controleer de leidingen onder de gootstenen en achter uw wasmachine en koelkast (als deze een waterlijn heeft). Repareer lekken meteen.

2. Wees niet slordig als je je kamerplanten water geeft
Ik kan je niet vertellen hoeveel huizen ik heb gezien met vochtvlekken op de vloer onder of in de buurt van een kamerplant. Pas op dat u niet morst of te veel water geeft wanneer u een plant water geeft en zet een schaal onder de pot als de pot lekt. Het is ook geen goed idee om een ​​plantenpot op een tapijt of kleed te zetten.

3. Bekijk de warmwatertank
Plaats een batterij-aangedreven wateralarm in de buurt van uw warmwatertank, zodat u wordt gewaarschuwd als de tank begint te lekken. Als u een centraal alarmsysteem heeft, overweeg dan om een ​​vloer-wateralarm aan het systeem te koppelen. Als u een gasgestookte warmwaterboiler heeft, plan deze dan te vervangen vlak voordat de garantie vervalt. Elektrische warmwaterboilers hebben de neiging langer mee te gaan dan hun garantie, maar houd toch de garantiedatum in de gaten.

4. Controleer de relatieve vochtigheid onder de maat
Voor schimmelgroei is niet altijd stilstaand water nodig. Sommige schimmels kunnen beginnen te groeien als de relatieve vochtigheid (RH) meer dan 80% is. Als de lucht afkoelt, stijgt de RV. Ondergrondse (onder het maaiveld) ruimtes zoals kelders en kruipruimtes zijn van nature koel en vochtig, dus de RV moet voldoende worden gecontroleerd.

5. Bevochtig niet boven het cijfer
In de winter openen we niet zoveel ramen en deuren, dus vocht kan zich ophopen in een huis in kamers van hogere kwaliteit (op of boven de grond). Als u een afzuigventilator boven uw kookfornuis heeft die naar buiten ventileert, gebruik dan de ventilator wanneer u kookt of bakt, en probeer tegelijkertijd te koken en bakken.

6. Houd je buitenkast (en) warm
Een kast met een of meer muren die naar buiten zijn gericht, kan omstandigheden van verhoogde RV ontwikkelen. Dit kan leiden tot schimmelgroei op die muren, maar ook op goederen die op de koele kastvloer zijn opgeslagen. Het is het beste om een ​​kast niet te vullen met persoonlijke spullen; houd je spullen van de vloer en weg van koele muren.

7. Houd sommige kamers niet koud terwijl u andere kamers verwarmt
In de winter is het verleidelijk om alleen de kamers die je gebruikt te verwarmen en andere kamers koel te laten. In huizen met houtkachels heb ik vaak ontdekt dat sommige kamers bij de kachel lekker warm zijn, terwijl andere onaangenaam koud zijn. Dit kan u helpen besparen op uw verwarmingskosten, maar helaas kunnen er verhoogde RV-omstandigheden ontstaan ​​in de kamers die niet voldoende verwarmd zijn, zelfs als ze boven de maat zijn. En dan weet je wat er daarna kan gebeuren … schimmelgroei.

kruipruimte

8. Isoleer uw kruipruimte
Een kruipruimte moet van de buitenkant worden geïsoleerd en ontvochtigd. Anders kan vochtige lucht de ruimte binnendringen en leiden tot condensatie en schimmelgroei op koele oppervlakken. Als een kruipruimte een vuilbodem heeft, moet het vuil worden afgedekt met een met maas versterkte dampremmende laag, of zelfs met geschikt cementachtig materiaal, om de verdamping van vocht uit de grond te beperken.

9. Breng geen onnodige hoeveelheden vocht in uw aangebouwde garage
Ontvochtig uw garage in de zomer bij bijzonder vochtig weer; houd de RH onder de 70%. Veeg in de winter sneeuw van uw auto, inclusief het schoppen van sneeuw van de banden, voordat u de auto de garage inrijdt. Als er nog steeds sneeuw op de garagevloer valt, veeg deze dan naar buiten voordat hij smelt, of veeg het water de garage uit nadat de sneeuw is gesmolten

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *